Poddar om journalistik

medieormenMedieormen - Public Service-satsning om "goda – och en del dåliga – exempel på hur journalistiken utvecklas".

 

gullberg-nordstrom#GullbergNordström - Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg och Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordströms sätter periferin i centrum i sin podcast om lokaljournalistik.

Lokalen - Bosse Andersson, redaktionschef och ansvarig utgivare på Dala-Demokraten, och Carl-Johan Bergman, chefredaktör och ansvarig utgivare i Dalarnas Tidningar sänder poddradio om lokaljournalistik.

mattsson-helin-podcastMattsson & Helin podcast - Frekvent uppdaterad poddsändning med Thomas Mattsson och Jan Helin chefredaktörer på stordrakarna Expressen respektive Aftonbladet.

mediespanarnaMediespanarna - Jesper Enbom och Erik Lindenius, medieforskare vid Umeå universitet, reflekterar över medierna och deras roll i samhället.

journalistforbundetJournalistpodden - Journalistförbundets podd om medielanskapet och dess utveckling. Med förbundsordförande Jonas Nordling.

atladottir-bjurwaldAtladottir&Bjurwald - Mediepodd med Margret Atladottir, redaktör på Politism, och Lisa Bjurwald, redaktör på Medievärlden, som varje vecka tar upp frågeställningar och aktuella händelser i mediebranschen.

haro_90x78Help a reporter out - HARO
Help a Reporter Out hjälper journalister med internationella kontakter. Genom HARO skickar du ut en förfrågan efter den typ av expert, bransch eller företag som du söker för din artikel eller ditt reportage och får tillbaka tips på personer att kontakta. Anmäl dig till nätverket!

Hitta en expert! - Powered by Rättviseförmedlingen

Behöver du komma i kontakt med experter eller sakkunniga för en artikel, ett reportage eller produktion? Använd dig av Rättviseförmedlingens listor för att hitta den kompetens du söker. Cision har gjort en sammanställning av de tips som är mest relevanta för journalister. #ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ

Om Rättviseförmedlingens listor

Rättviseförmedlingen är en ideell förening som använder sociala medier för att hjälpa projekt, organisationer och medier att hitta kompetens som hamnat i skymundan på grund av stereotypa föreställningar om exempelvis kön, ursprung och fysiska förutsättningar. Cision är stolta över att vara Rättviseförmedlingens huvudsponsor. Se Rättviseförmedlingens alla listor på deras hemsida.