Write for right – framgångsrika kommunikatörer anpassar allt i dag

clock-865680_1920 (1)

Cisions undersökning visar att nästan hälften av de kommunikatörer som svarat, uppger att de kommer producera mer eget innehåll jämfört med bara för ett år sedan. Digitala kanaler och sociala plattformar blir navet i kommunikationen. Hur påverkar det rollen för alla som vill vara framgångsrika i sin roll? Det påverkar allt vill jag påstå.

Vi har gått från information, via kommunikation till där vi är just nu, interaktion. Samhället har förändrats där kunder både kan och vill ha rätt information när de söker efter den. Alla gör research oavsett om det är handlar om en diagnos, resmål eller bästa pris på en vara.

Det här ställer nya krav på kommunikatörer.

Vi ser att en framgångsrik kommunikatör i dag behöver förstå det digitala landskapet. Sätta sig in i vilka kanaler och möjligheter som finns, hur mottagaren uppfattar och agerar i de olika kanalerna och alltid mäta insatserna, både för att kunna säkerställa affärsnyttan men också för att kunna agera snabbt och agilt.

Allt fler av våra uppdragsgivare påpekar ”vikten av att kunna vara relevant”.  Det handlar alltså om att förstå kunderna och alltid anpassa innehållet beroende på kanal och vem som är mottagare. Ett riktigt hantverk och lite av en skräddare kan man säga men med relationen som kreation.

Som företag inom kompetensförsörjning och rekrytering får vi ofta frågan ”Vad ska jag göra för att vara attraktiv på arbetsmarknaden?” och ”Hur ska jag som chef tänka för att bygga bästa teamet?”.

Vi ser tydligt att det handlar mycket om egenskaper i dag. Stora öron och förmåga att förstå vad kunderna vill ha är A och O, tycka om att bygga relationer och jobba i team både internt men också med kunderna. Till sist ser vi att mod och nyfikenhet är ovärderligt när snabbt agerande och kreativa lösningar är framgångsfaktorer för dagens kommunikatörer.

sara-hh


Sara Abrahamsson
Candidate Relations Manager
Hammer & Hanborg

Detta blogginlägg är skrivet av Sara Abrahamsson, som gästar vår blogg här på Mötesplats Cision!Tips: Letar du nytt jobb efter sommaren? Här hittar du olika tjänster inom PR och kommunikation


Sofia Strid

Om Sofia Strid

Jag jobbar som Community Manager här på Cision. På bloggen skriver jag om aktuella ämnen inom PR och kommunikation. Hör gärna av dig till mig om du vill tipsa om innehåll till bloggen!